Lucrare mobilă – Proteză totală pe bară Milling

Lucrare mobilă – Proteză totală pe bară Milling

Proteza pe implanturi poate fi definită ca fiind o proteză detașabilă,fiind de obicei ancorată pe două până la patru implanturi, cu scopul de a îmbunătăți stabilitatea acesteia.

Avantajele principale ale protezei mobilizabile sunt că aceasta poate fi îndepărtată de către pacient, după fiecare masă, pentru a asigura igiena acesteia, respectiv facilitarea îngrijirii implanturilor osteointegrate.

Protezele mobilizabile fixate pe bara frezata prezinta și alte avantaje, cum ar fi:

  • Scăderea reabsorbției procesului alveolar. După extracția dinților inferiori, are loc în medie o contracție verticală de 4 mm în timpul primului an, care continuă într-un ritm mai lent în următorii câțiva ani. Resorbția după plasarea implantului este redus foarte mult.
  • Implantul îmbunătățește rezistența masticatorie cu 300%, în comparație cu o proteză acrilică simplă.
  • Proteza acrilică simplă se mișcă de obicei în timpul vorbirii, producând sunete alterate, pe când bara atașată pe implanturi fixează proteza în timpul mișcărilor maxilarului, îmbunătățind fonetica acestuia.
  • Proteza pe implanturi poate reduce nevoia de extindere a protezei asupra țesutului moale, îmbunătățind toleranța pacientului la aceasta.
  • Accentuate la pacienții cu atrofii alveolare, existența designului implantului permite protezei să mențină o dimensiune verticală și conferă o naturalețe mai mare decât cu o proteză acrilică tradițională.
  •  În ceea ce privește aspectul economic al protezei, costul său îl depășește pe cel al unei proteze dentare tradiționale complete, deoarece implica și costurile cu implanturile și bara de fixare, dar este mult mai mic decât o lucrare fixă pe implanturi