Tipuri de fațete dentare

Tipuri de fațete dentare

Într-o epocă în care estetica dentară și restaurarea zâmbetului devin din ce în ce mai importante, fațetele dentare reprezintă o soluție inovatoare și eficientă pentru obținerea unui zâmbet natural și armonios. Fiind un laborator de tehnică dentară dedicat excelenței, ne propunem să explorăm principalele tipuri de fațete dentare disponibile în practica stomatologică contemporană. Această “analiză” va aduce în prim plan aspecte precum materialele de calitate superioară, tehnologiile avansate de prelucrare și design, precum și adaptabilitatea acestora la nevoile specifice ale fiecărui pacient. În lumina progreselor tehnologice și a cercetărilor constante din domeniu, suntem mândri să aducem la lumină cele mai recente inovații în materie de fațete dentare, oferind astfel profesioniștilor din domeniul stomatologiei mai multe informații pentru a alege soluția optimă pentru fiecare caz clinic. În cele ce urmează, specialiștii Alcadent vor vorbi despre cele mai populare tipuri de fațete dentare. 

Fațete dentare din ceramică 

Fațetele dentare din porțelan reprezintă o alegere de încredere în domeniul esteticii dentare, datorită caracteristicilor lor superioare. Fabricate din materiale ceramice de înaltă calitate, aceste fațete oferă o rezistență notabilă în timp, dar și o durabilitate remarcabilă. Un aspect distinctiv al fațetelor din porțelan este capacitatea lor de a imita translucența naturală a smalțului dentar, conferind astfel un aspect extrem de realist și estetic. Această caracteristică este esențială pentru obținerea unui rezultat final care să se integreze perfect în ansamblul zâmbetului pacientului, oferindu-i un aspect natural și radiant. De asemenea, porțelanul este biocompatibil, minimizând riscul de iritații sau reacții adverse în cavitatea orală. 

În laboratorul dentar Alcadent, consacrat preciziei și inovației, adoptăm o abordare meticuloasă în producția de fațete dentare din porțelan. Prin utilizarea tehnologiilor avansate de prelucrare și design, precum și prin colaborarea strânsă cu profesioniștii stomatologi, ne asigurăm că fiecare fațetă dentară este modelată cu atenție la detalii și adaptată perfect la anatomia unică a fiecărui pacient. Având în vedere că aceste fațete sunt create pentru a rezista testului timpului, laboratorul nostru se angajează să ofere soluții personalizate și durabile, contribuind astfel la obținerea unui zâmbet impecabil și la satisfacția deplină a pacientului.

Fațete dentare din zirconiu

Fațetele dentare din zirconiu reprezintă o opțiune avansată și tot mai solicitată în cadrul esteticii dentare, datorită proprietăților de excepție ale acestui material. Zirconiul, un metal ceramic extrem de dur și rezistent la coroziune, este utilizat în fabricarea fațetelor datorită abilității sale de a oferi o structură robustă și durabilă. La fel ca și în cazul fațetelor din porțelan, și cele din zirconiu se evidențiază printr-o translucența superioară, similară cu cea a dinților naturali, contribuind astfel la obținerea unui aspect estetic impecabil. Zirconiul este un material este biocompatibil, reducând riscul de reacții adverse în cavitatea orală.

În contextul complex al realizării fațetelor dentare din zirconiu, un laborator dentar în București devine un partener esențial. Profesioniștii din laboratoarele dentare din București, având acces la tehnologii de ultimă generație sunt pregătiți să ofere servicii personalizate pentru crearea unor fațete din zirconiu care să îndeplinească cele mai exigente standarde de calitate și estetică. 

Fațete dentare Emax

Fațetele dentare Emax reprezintă o soluție avansată și rafinată în domeniul esteticii dentare, beneficiind de proprietățile deosebite ale disilicatului de litiu, cunoscut sub denumirea comercială Emax. Acest material ceramic de înaltă calitate combină rezistența mecanică cu o transparență excepțională, simulând aspectul natural al dinților. Iată câteva avantaje importante ale fațetelor dentare Emax:

  • Estetică Remarcabilă: Emax se distinge prin translucența și luminozitatea sa, oferind rezultate estetice superioare. Aceasta permite o imitare fidelă a aspectului și a reflexiilor de lumină ale smalțului dentar natural.
  • Durabilitate și Rezistență: Disilicatul de litiu este cunoscut pentru rezistența sa mecanică, conferind fatetelor dentare Emax o durabilitate remarcabilă. Acestea sunt capabile să reziste uzurii normale și să ofere o soluție pe termen lung pentru îmbunătățirea aspectului dentar.
  • Adaptabilitate la Cavitatea Orală: Fatetele Emax sunt create pentru a se potrivi armonios cu anatomia fiecărui pacient. Această adaptabilitate la cavitatea orală contribuie la confortul și funcționalitatea acestora, asigurând în același timp un aspect natural și bine proporționat.

Este crucial ca aceste fațete să fie create și aplicate de către profesioniști experimentați, cum sunt cei din laboratoarele dentare profesioniste, pentru a asigura un rezultat final impecabil și satisfacția deplină a pacientului. Dacă ești medic stomatolog și te afli în căutarea unui laborator dentar profesionist cu care să colaborezi, poți contacta Alcadent pentru a oferi lucrări dentare calitative, respectiv cele mai bune rezultate pacienților tăi.