Fațetele dentare: Ce trebuie să știi

Fațetele dentare: Ce trebuie să știi

Zâmbetul tău este una dintre cele mai importante părți ale unei prime bune impresii, așa că merită să investești în acesta. Una dintre metodele moderne și destul de populare în prezent de îmbunătățire a zâmbetului sunt fațetele dentare. Cunoscute și sub numele de fațete de porțelan sau laminate de porțelan, această procedură puternică de stomatologie cosmetică este concepută pentru a ajuta la îmbunătățirea zâmbetelor și la remedierea a numeroase probleme estetice. Pentru mai multe detalii despre modul în care aceste tratamente uimitoare iți pot aduce beneficii, continuă să citești articolul în care specialiștii Alcadent vor prezenta mai multe aspecte cheie referitoare la fațetele dentare. Dacă ești medic stomatolog, rămâi aproape pentru că vom evidenția și modul în care colaborarea cu un laborator de tehnică dentară profesionist te poate ajuta la obținerea celor mai bune rezultate atunci când vine vorba de fațetele dentare. 

Ce sunt fațetele dentare

Fațetele dentare sunt învelișuri ceramice subțiri, realizate la comandă, care aderă la partea frontală a dinților tăi și care, dacă sunt îngrijite corespunzător pot dura chiar și zeci de ani.) Materialul ceramic se frezează sau se presează după ce a fost aleasă nuanța de alb care se potrivește cel mai bine cu dintele tău. Progresele recente au permis fațetelor să aibă aceeași calitate translucidă ca dinții reali, astfel încât chiar și zâmbetele albe strălucitoare pot părea mai naturale. Desigur, pentru obținerea unui aspect cât mai natural este nevoie ca acestea să fie realizate de un tehnician dentar cu experiență, atent la detalii, care să aibă o comunicare clară și transparentă cu medicul stomatolog. 

Fațetele sunt o alegere excelentă pentru persoanele care doresc să-și păstreze dinții naturali, dar au nevoie de o corecție mai substanțială decât poate oferi albirea. 

Cine are nevoie de fațete dentare

În cele mai multe cazuri, pacienții care caută fațete vor să-și îmbunătățească estetica zâmbetului. Candidații buni includ persoane cu pete semnificative, fisuri sau abrazii, dinți scurți sau ciobiți sau uzură și schimbarea culorii în timp a dinților naturali (din cauza îmbătrânirii). Spre deosebire de plombe și coroane, acestea nu sunt neapărat necesare din punct de vedere medical, dar pot acționa ca o soluție cosmetică și pot îmbunătăți considerabil o varietate de afecțiuni care apar în timp. Fațetele dentare pot fi aplicate pentru a spori strălucirea zâmbetului, pentru a corecta decolorarea, repara fisuri, închide spațiile dintre dinți, corecta micile dezalinieri sau înlocui obturații vechi. 

Obținerea fațetelor este o procedură care are loc în mai multe etape. Procesul începe cu un control și o consultație inițială în cadrul căreia medicul stomatolog va evalua zâmbetul, va determina dacă ești un candidat bun și va discuta planul pentru a merge mai departe. Dacă ai nevoie de obturații sau implanturi dentare, va trebui să te ocupi mai întâi de acestea.

În continuare, medicul dentist îți va pregăti dinții pentru fațete prin raderea unui strat foarte subțire de smalț (mai puțin decât grosimea unghiei) de pe partea din față a dinților. După acest pas vor colabora cu un laborator de tehnică dentară pentru crearea unui set de fațete temporare, care vor rămâne până când sosesc cele permanente. Această perioadă de probă îți permite să decizi dacă dorești să faci modificări ale culorii sau formei. 

Calitatea dată de un laborator dentar 

Ca medic stomatolog este important să colaborezi cu un laborator de tehnică dentară profesionist, care utilizează materiale calitative și are focusul pe detalii, în scopul obținerii celor mai bune lucrări dentare pentru pacienții tăi. Acest lucru se aplică și în cazul realizării fațetelor dentare, lucrări menite să îmbunătățească zâmbetul, să aibă un aspect cât mai natural, dar și să fie durabile pentru ca pacientul să se poată bucura de acestea pentru mai mult timp. La Alcadent utilizăm materiale de cea mai înaltă calitate, lucrările fiind realizate de tehnicieni dentari cu experiență, atenți la detalii, pentru ca rezultatele să fie unele pe măsura așteptărilor. Atunci când colaborezi cu un laborator dentar precum Alcadent pacienții tăi vor fi mult mai mulțumiți de calitatea lucrărilor și cu siguranță, vor recomanda serviciile și celor dragi. Dacă dorești să afli mai multe despre o posibilă colaborare, ne poți contacta chiar acum. Fațetele dentare sunt o soluție excelentă pentru cei care doresc să își îmbunătățească sănătatea și estetica dentară. Este important ca medicul stomatolog să cântărească bine opțiunile atunci când recomandă anumite tipuri de fațete dentare pacientului, dar și atunci când alege un laborator dentar cu care să colaboreze.

Calitatea rezultată în urma instalării fațetelor depinde de tipul de material utilizat și de aptitudinile tehnicianului dentar. Atunci când colaborezi cu un laborator dentar profesionist din București, poți avea încredere că materialele de top și tehnicienii experimentați vor oferi rezultatele dorite. Alege un laborator dentar în București și bucură-te de lucrări dentare de calitate!