Tot ce trebuie să știi despre lucrările dentare All-on-six

Tot ce trebuie să știi despre lucrările dentare All-on-six

Dacă te afli în căutarea unei soluții permanente pentru dinții care lipsesc, una care să îți poată oferi longevitatea și confortul similar cu cele ale dinților naturali, este posibil ca o lucrare dentară All-on-six să fie exact ceea ce ai nevoie. Acest nou tratament revoluționar oferă o soluție ideală pentru persoanele cu pierderi extreme la nivelul arcadelor dentare sau care caută o alternativă pentru protezele dentare, ce îți poate îmbunătăți zâmbetul în mod vizibil. În cele ce urmează, specialiștii Alcadent îți vor explica tot ce trebuie să știi despre lucrarea dentară All-on-six – de la ce este și cum funcționează, până la beneficiile sale. În acest mod, vei avea toate informațiile de care ai nevoie pentru a-ți da seama dacă o lucrare All-on-six este potrivită pentru tine!

Ce sunt lucrările All-on-six

Implantarea dentară All-on-six este o versiune mai cuprinzătoare a tehnologiei All-on-four, care utilizează patru implanturi. În ambele cazuri, implantuile laterale care înlocuiesc rădăcinile dinților naturali ale dinților sunt situate nu vertical, ci în unghi, ceea ce permite instalarea chiar și pentru pacienții atrofie severă a maxilarului.

Lucrare dentară All-on-six este, în general, utilizată prin “restructurarea” danturii unui pacient atunci când acesta a pierdut toți dinții de pe o arcadă sau chiar de pe ambele. Acest proces permite pacientului opțiunea de a-și înlocui toți dinții cu o punte înșurubată, cu  șase implanturi, ce au un aspect natural. Implanturile dentare All-on-six nu necesită de obicei grefarea osoasă, ceea ce înseamnă că sunt soluția perfectă pentru pacienții cu densitate osoasă sau volum scăzut în maxilar. Încă de la introducerea acestor lucrări dentare în practică, mulți pacienți au beneficiat de un înlocuitor mai robust și mai sănătos comparativ cu o proteză dentară. Desigur, pentru a îndeplini toate cerințele, este necesar ca aceasta să fie realizată de un laborator dentar profesionist în București, care pune accent pe calitate și detalii. 

Beneficiile lucrărilor All-on-six 

Implanturile dentare All-on-six pot ajuta pacienții să recapete frumusețea unei arcade complete. Prin această tehnică inovatoare de implant, poți evita plasarea a 16 implanturi dentare individuale în maxilarul superior sau inferior. Din acest motiv, All-on-six este o opțiune ideală pentru mulți pacienți. Dacă te gândești să optezi pentru o procedură All-on-six în curând, iată câteva dintre beneficiile sale:

  • Mai puțin invazive

Unul dintre beneficiile cele mai evidente poate fi observat mai ales în cazul pacienților care au nevoie de o lucrare mai amplă, unde lipsesc toți dinții. În aceste cazuri, All-on-six este o modalitate mai puțin invazivă de a realiza acest lucru. Implanturile dentare cu coroane individuale sunt bune pentru câteva spații dentare izolate de-a lungul fiecărei arcade. Cu toate acestea, ar fi prea traumatizant pentru pacient să le aibă pentru fiecare dinte din maxilarul superior sau inferior. Timpul de vindecare ar fi mai lung și mai dificil, costurile pot fi prea mari dar în special atunci când pierdem dinții naturali pierdem și o cantitate importantă din os. Din acest motiv de multe ori unii pacienți nu pot beneficia de implanturi dentare. De aceea o soluție pentru a minimiza aceste lucruri ar putea fi o punte înșurubată All-on-six

De asemenea, este o procedură mai scurtă în comparație cu implanturile dentare tradiționale. Este nevoie ca medicul stomatolog să atașeze doar șase implanturi de titan fie în arcul superior, fie în partea inferioară. Atunci când pacientul suferă de pierdere osoasă, nu mai este nevoie de grefă osoasă, iar după plasarea supraprotezelor provizorii, acesta poate pleca acasă. Dacă ești medic stomatolog și nu știi exact cum să procedezi cu acest tip de lucrare dentară, nu trebuie să îți faci griji. Prin colaborarea cu un laborator dentar cu experiență precum Alcadent poți beneficia de asistență și suport de fiecare dată când ai nevoie.

  • Rezultate de lungă durată 

Lucrarile dentare All-on-six sunt concepute pentru a rezista o viață întreagă, cu îngrijirea și întreținerea corespunzătoare. Spre deosebire de protezele tradiționale, care ar trebui înlocuite la fiecare câțiva ani, punțile All-on-six reprezintă o soluție permanentă pentru dinții lipsă (sau deteriorați). Desigur, durabilitatea acestora poate fi afectată și de modul în care sunt realizate. Acesta este unul dintre motivele pentru care medicul stomatolog ar trebui să colaboreze cu un laborator dentar profesionist, care pune accent pe calitatea lucrărilor, dar și pe detaliile acestora. Pentru tehnicienii dentari Alcadent contează foarte mult detaliile fiecărei lucrări, utilizând doar materiale de înaltă calitate, pentru ca pacienții să se poată bucura de acestea pentru mai mult timp. 

  • Calitatea vieții îmbunătățită

Dinții lipsă sau deteriorați pot avea un impact semnificativ asupra calității vieții tale. Ei pot face dificil pentru tine să realizezi anumite activități care înainte erau obișnuite precum mâncatul, vorbitul sau afișarea unui zâmbet plin de încredere. Lucrările protetice All-on-six te pot ajuta să îți restabilești încrederea și să îmbunătățesti calitatea vieții, oferindu-ți un set complet de dinți funcționali.

  • Soluție rentabilă

În timp ce implanturile dentare All-on-six pot părea o investiție semnificativă, ele sunt de fapt o soluție rentabilă pe termen lung. Este posibil ca protezele dentare tradiționale să fie înlocuite la fiecare câțiva ani, ceea ce se poate adăuga în termeni de timp și bani. Implanturile dentare All-on-six, pe de altă parte, sunt o soluție permanentă care te poate ajuta să economisești pe termen lung.

Protezele tradiționale necesită întreținere regulată, inclusiv curățare și ajustare. Ele pot fi, de asemenea, predispuse la deteriorare, necesitând reparații sau chiar înlocuire. Punțile dentare All-on-six, pe de altă parte, sunt fabricate din materiale de înaltă calitate, care sunt concepute pentru a rezista o viață întreagă, cu îngrijire și întreținere corespunzătoare. În plus, implanturile dentare All-on-six pot ajuta la prevenirea pierderii continue a osului la nivelul maxilarului sau mandibulei și a altor probleme de sănătate orală (ceea ce te poate ajuta să economisești pentru viitoarele tratamente dentare). Prin restabilirea structurii naturale a osului maxilar și prin stimularea creșterii osoase, implanturile dentare (All-on-six) pot ajuta la menținerea sănătății dinților vecini și antagoniști, dar și a gingiilor din jur.

Lucrările dentare All-on-six sunt o alegere foarte bună pentru oricine are probleme cu dinții lipsă și dorește să înlocuiască o mare parte din dantură. Dacă și tu ai această problemă, poți discuta cu medicul stomatolog despre aceasta pentru a vedea dacă este cea mai bună soluție în cazul tău. Pentru obținerea unor lucrări calitative de tip All-on-six, colaborarea cu un laborator dentar în București poate fi de ajutor. În acest sens, poți contacta Alcadent chiar acum.