Beneficiile tehnologiilor moderne în domeniul stomatologic

Beneficiile tehnologiilor moderne în domeniul stomatologic

Domeniul stomatologic s-a dezvoltat destul de mult în ultimul deceniu, acum având parte de cele mai noi tehnologii și tehnici de îngrijire pentru a te ajuta să ai un zâmbet sănătos și atractiv. Stomatologia modernă contribuie la eliminarea fricii și anxietății pe care mulți pacienți le resimt cu privire la efectuarea tratamentelor dentare. Aceste progrese au făcut posibil ca pacienții să aibă experiențe mai bune atunci când își vizitează cabinetele stomatologice. Mai mult, tehnologiile disponibile acum permit medicilor stomatologi să identifice cu exactitate problema și să utilizeze o serie de soluții dentare pentru a remedia problema. În plus, materialele utilizate sunt mai calitative și mai durabile, la fel ca și tehnologiile care ajută tehnicienii dentari să obțină lucrări dentare potrivite pentru fiecare pacient. Pentru a avea o perspectivă mai amplă asupra beneficiilor noilor tehnologii, specialiștii Alcadent au evidențiat o serie dintre acestea. 

Iată 3 beneficii ale tehnologiilor moderne în domeniul stomatologic:

1. Materiale calitative 

S-au dus acele vremuri în care erau utilizate materiale toxice pentru obturații și alte lucrări dentare. Astăzi, stomatologii au opțiunea de a folosi cele mai bune materiale pentru a trata pacienții și, că rezultat, depășesc adesea așteptările acestora. Materialele pot ajuta dinții să arate cât mai natural și, drept urmare, pacienții nu numai că au avantajul de a se bucura de dinți complet funcționali, care arată și se simt ca dinții naturali, ei pot beneficia și de o schimbare a zâmbetului. Desigur, este foarte important ca materialele să fie prelucrate corespunzător într-un laborator dentar de încredere pentru ca rezultatul să fie cel dorit. 

Materialele dentare calitative permit tehnicienilor dentari să creeze lucrări dentare durabile care se potrivesc culorii dinților naturali, dar și care necesită mai puțină îndepărtare a structurii dentare și asigură sănătatea totală.

Timp de decenii, stomatologii s-au bazat pe obturații cu amalgam pentru a repara dinții afectați de carii. Datorită progreselor tehnologice, există acum o opțiune mai bună, cu aspect mai natural. Aceste materiale sunt biocompatibile și durabile, fără mercur și arată exact ca dinții tăi naturali. 

2. Utilizarea sistemelor computerizate 

Aparatele computerizate din clinicile dentare au devenit norma în zilele noastre. Dentiștii folosesc aceste aparate pentru prelucrarea diverselor lucrări dentare. Cu toate acestea, cel mai mare avantaj al este capacitatea de a efectua scanări digitale ale dinților unui pacient, care sunt mai rapide și mai precise decât fabricarea matrițelor. Înainte ca această tehnologie să intre în scenă, stomatologii obișnuiau să se bazeze pe judecata și măsurătorile lor.

Un astfel de sistem este cel CAM/CAD, utilizat în laboratoarele de tehnică dentară profesioniste. Sistemul CAD/CAM este o tehnologie care folosește proiectarea și producția asistate de calculator și cuprinde o varietate de procedee, între care se numără controlul numeric computerizat, modelarea componentelor și producția rapidă de prototipuri. Utilizarea acestei tehnologii pentru confecționarea dispozitivelor dentare permite creșterea eficienței și reducerea timpului de producție la o valoare cuprinsă între 45 de minute și câteva ore. Imaginile obținute prin scanarea dinților pot fi utilizate în combinație cu software specifice, ceea ce facilitează planificarea și livrarea tratamentului, în special când e vorba de aparatele dentare invizibile. De asemenea, pacienții pot vizualiza posibilele rezultate ale tratamentului lor ortodontic înainte de începerea acestuia. 

Colaborarea cu un laborator dentar care utilizează această tehnologie îi permite unui cabinet stomatologic modernizarea completă a procesului și obținerea de pacienți mult mai mulțumiți cu rezultatul final al procedurilor. Dacă ești medic stomatolog și dorești să colaborezi cu un laborator dentar cu experiență, ne poți contacta oricând.

3. Tratamente dentare cu laser

Laserele sunt una dintre cele mai versatile și puternice tehnologii dentare disponibile în prezent. Ele nu numai că oferă opțiuni de tratament mai eficiente pentru probleme grave de sănătate dentară, ci sunt, de asemenea, mai puțin invazive și mult mai confortabile. Asta înseamnă rezultate mai bune și recuperare mai rapidă pentru tine! Tratamentul bolilor gingiilor este un exemplu excelent al puterii stomatologiei cu laser. Pe vremuri, tratarea bolilor gingiilor presupunea întotdeauna tăierea țesutului infectat cu un bisturiu. Acest lucru nu numai că a dus la disconfort și timpi lungi de recuperare, dar, de asemenea, adesea a deteriorat cel puțin unele țesuturi sănătoase.
Cu lasere, medicul dentist poate viza țesuturile bolnave fără a răni țesutul sănătos. Durerea este aproape inexistentă și deoarece acest tratament promovează fluxul sanguin, vindecarea este mai rapidă.

Atunci când optezi pentru un tratament de estetică ridicată este posibil să fie nevoie de gingivectomie pentru a avea același nivel armonios al gingiei la nivelul coletelor dinților. Dacă medicul tău dentist deține un astfel de instrument, această etapă este esențială pentru obținerea unui zâmbet perfect.Astăzi, datorită tuturor progreselor, instrumentelor și tehnologiilor, poți discuta despre îngrijirea și tratamentul dentar cu medicul dentist și poți stabili un plan de tratament care se potrivește nevoilor tale. În plus, atunci când vine vorba de refacerea zâmbetului, poți să transmiți cu ușurință medicului stomatolog așteptările tale, iar el va colabora cu tehnicianul dentar pentru a crea lucrări dentare care sunt realizate din cele mai bune materiale. La Alcadent utilizăm tehnologii moderne, care să fie de ajutor în obținerea celor mai bune rezultate, în funcție de nevoile fiecărui pacient. Dacă vrei să afli mai multe detalii ne poți contacta chiar acum!