Cum poți corecta problemele dentare

Cum poți corecta problemele dentare

Pentru mulți dintre noi, o vizită la dentist poate fi o experiență foarte stresantă. Dar ce-ar fi dacă, în loc să te temi de ea, te-ai putea simți încrezător și confortabil știind că iei toate măsurile necesare pentru a menține o bună sănătate dentară? Fie că este vorba de corectarea cariilor, de problemele gingivale sau chiar de pierderea dinților, există multe modalități prin care o persoană poate obține o mai bună igienă orală și poate avea un impact pozitiv asupra bunăstării sale generale. Unele dintre cele mai populare și eficiente sunt lucrările dentare, special concepute de tehnicieni pentru a corecta orice problemă poate apărea la nivel dentar. Pentru a rămâne la curent cu cele mai frecvente probleme dentare, dar mai ales cu modalitatea de corectare a acestora, specialiștii Alcadent vor evidenția în cele ce urmează câteva dintre acestea, alături de soluții eficiente. 

Iată 2 moduri în care poți corecta problemele dentare: 

Informarea corectă despre problemele dentare existente

Mai întâi de toate, un prim pas în corectarea problemelor dentare este să fii conștient de acestea. Pentru ca acest lucru să fie posibil este necesară o vizită la medicul dentist care te va pune la curent cu toate problemele specifice, legate de dantura ta, dar și cu modalitățile prin care le poți rezolva. Fie că este vorba de dinți sparți, ciobiți, lipsă, carii dentare sau alte astfel de probleme, medicul dentist le va putea identifica și recomanda mai apoi, un tratament specific. 

Igiena zilnică și periodică corespunzătoare

Igiena adecvată poate ajuta la rezolvarea problemelor dentare mai mici, dar și la menținerea unei conduite preventive pentru păstrarea sănătății orale. În ceea ce privește igiena dentară periodică, aceasta trebuie să fie realizată într-un cabinet dentar profesionist, care va efectua procedurile necesare. Indiferent cât de bine îți periezi dinții, întotdeauna vor exista zone greu de atins. În timp, placa și tartrul se acumulează în aceste zone, ducând la boli ale gingiilor și carii dentare. Un medic dentist îți poate curăța temeinic dinții, îndepărtând orice acumulare de placă și tartru care s-ar fi putut acumula. Desigur, este important să menții rezultatele prin igiena dentară zilnică.

Corectarea cu ajutorul proteticii 

Problemele dentare pot fi corectate și cu ajutorul lucrărilor dentare, realizare de un laborator dentar profesionist. Printre cele mai utilizate lucrări se numără coroanele dentare, punțile, fațetele și protezele scheletate. 

  • Fațetele dentare sunt soluția perfectă pentru cei care doresc să-și îmbunătățească zâmbetul. Ele reprezintă o metodă rapidă și eficientă pentru a corecta imperfecțiunile dentare precum petele, crăpăturile sau dinții strâmbi. Fațetele dentare sunt realizate dintr-un material de înaltă calitate precum ceramică, și sunt aplicate pe fața dintelui, reușind astfel să le ofere un aspect uniform, alb și strălucitor. Ele oferă un rezultat spectaculos, natural și durabil, atunci când sunt realizate într-un laborator de tehnică dentară cu experiență, nefiind necesară o intervenție invazivă. 
  • Coroanele dentare sunt ca un „capac” în formă de dinte care este plasat peste acesta pentru a-l acoperi, pentru a-i restabili forma și dimensiunea, rezistența și pentru a-i îmbunătăți aspectul.
  • Punțile dentare sunt lucrări dentare formate din coroane și dinți artificiali. Acestea pot restabili funcția masticatorie, îți pot îmbunătăți aspectul zambetului, dar și sănătatea orală. 
  • Protezele scheletate sunt cea mai bună soluție dintre restaurările protetice amovibile. Sunt realizate din metal, iar datorită prinderii pe sisteme speciale și necomprimării gingiilor pacientului, nu au un efect distructiv asupra procesului alveolar ca protezele acrilice obișnuite.

Obturații, alături de reconstrucție pentru cariile dentare

Obturațiile sunt restaurări dentare, utilizate pentru a corecta cariile și alte defecte la suprafața unui dinte. Acestea pot fi realizate din mai multe materiale și sunt concepute să ofere o protecție suplimentară împotriva deteriorării viitoare a dintelui. În ceea ce privește imperfecțiunile dentare, reconstrucția dentară poate fi o soluție excelentă pentru a restabili un zâmbet sănătos și estetic. Aceasta abordează probleme precum dinți crăpați, cariați sau rupți prin utilizarea unor materiale precum ceramica într-un proces personalizat de proiectare și modelare a fiecărui dinte. Datorită unor tehnologii avansate și a expertizei profesionale a stomatologilor, obturațiile și reconstrucția dentară pot oferi pacienților o soluție eficientă și durabilă pentru a restabili sănătatea și aspectul zâmbetelor lor. În aceste cazuri, unele dintre cele mai eficiente lucrări dentare sunt cele inlay sau onlay, o alternativă mult mai bună față de obturațiile tradiționale. Cu toate acestea, este necesar ca ele să fie realizate cu atenție, într-un laborator dentar profesionist din București pentru a obține rezultatele dorite. Acestea sunt doar câteva dintre modalitățile prin care poți corecta problemele dentare. Este important să reții că toate aceste lucrări dentare îți vor fi de ajutor dacă sunt realizate de un tehnician dentar cu experiență, atent la detalii, ce utilizează materiale de înaltă calitate. Dacă dorești ca laboratorul nostru să realizeze lucrările tale protetice vorbește cu medicul tău sau contacteaza-ne și noi îți oferim o lista cu medicii noștri colaboratori.