Noile tehnologii din laboratoarele de tehnică dentară

Noile tehnologii din laboratoarele de tehnică dentară

Integrarea stomatologiei digitale în laboratoarele de tehnică dentară a revoluționat colaborarea dintre tehnicienii dentari și medicii stomatologi. Cu imprimarea 3D, tehnologia CAD/CAM și scanarea intraorală, acum este posibil să creezi restaurări precise într-un timp mult mai scurt. De asemenea, tehnologiile digitale permit un diagnostic și o planificare mai precisă a tratamentului, permițând în același timp timpi de producție mai rapizi, cu o precizie îmbunătățită. Utilizarea acestor instrumente digitale a simplificat procesul de creare a lucrărilor, cum ar fi coroane dentare sau punți. Drept rezultat, pacienții pot beneficia de tratamente corespunzătoare la un cost mai mic, mult mai rapid. În plus, soluțiile digitale permit o colaborare mai eficientă între practicienii din diferite locații, ceea ce oferă acces sporit la înregistrările pacienților și capacitatea de partajare a datelor pe mai multe site-uri. Dacă ești medic stomatolog și dorești să rămâi la curent cu ultimele tehnologii din laboratoarele de tehnică dentară, specialiștii Alcadent vor evidenția câteva dintre acestea în cele ce urmează.

Iată 3 tehnologii de ultimă generație utilizate de laboratoarele dentare:

Sistemele CAD/CAM

Stomatologia a parcurs un drum lung în ceea ce privește progresele tehnologice. Acum, stomatologia digitală este în centrul atenției, schimbând în mod revoluționar industria laboratoarelor dentare prin instrumente și tehnici digitale. Proiectarea asistată de computer (CAD) și fabricarea asistată de computer (CAM) sunt cele două metode principale utilizate în stomatologia digitală pentru a crea lucrări dentare, precum coroane dentare, punți, proteze parțiale, bonturi de implant și aparate ortodontice. Cu tehnologia CAD/CAM, schițele complexe pot fi create și fabricate rapid, în conformitate cu specificațiile stabilite de medicul stomatolog.

Precizia și rapiditatea oferite de aceste tehnologii au îmbunătățit nivelul de îngrijire și satisfacție a pacienților (în laboratoarele dentare) din întreaga lume. Prin adoptarea acestei noi tehnologii, laboratoarele de tehnică dentară pot rămâne în fruntea competiției, oferind în același timp rezultate de înaltă calitate pentru pacienți. Alcadent utilizează tehnologia CAD/CAM pentru a realiza lucrări dentare de o calitate superioară, acordând atenție detaliilor și utilizând materiale calitative. 

Scannerele de laborator

Un scanner de laborator reprezintă o componentă importantă într-un laborator dentar modern datorită multiplelor sale avantaje. În primul rând, acesta permite digitizarea și modelarea dinților, facilitând astfel procesul de fabricare a lucrărilor dentare și asigurând un grad ridicat de precizie și eficiență. Mai mult de atât, investiția într-un scanner de laborator poate aduce beneficii semnificative și din punctul de vedere al creșterii satisfacției pacienților, reducerea timpilor de așteptare și îmbunătățirea calității lucrărilor dentare. Astfel, un scanner de laborator reprezintă un element indispensabil în cadrul unui laborator dentar modern, oferind în același timp o soluție sigură și eficientă pentru procesul de fabricare a lucrărilor dentare. 

Cu trecerea timpului, scannerul de laborator va fi folosit din ce în ce mai puțin pentru că medicii folosesc tot mai mult scanerul intraoral ceea ce le permite să ne trimită datele digitale într-un timp foarte scurt, iar tehnicienii nu vor mai fi nevoiți să transforme amprentele în modele de gips, iar modelele în fișiere digitale. 

Printare 3D

Aparatele de printare 3D te ajută să creezi acele modele personalizate care se potrivesc perfect cu structură unică a danturii fiecărui pacient. Imprimarea 3D a revoluționat producția, aducând mai multă precizie și consistență în fiecare produs. Imprimantele 3D devin din ce în ce mai populare în laboratoarele dentare, fiind o metodă eficientă de producție a lucrărilor dentare într-un timp mai scurt comparativ cu procesele tradiționale din laborator. De asemenea, acestea pot fi utilizate pentru a crea anumite componente ajutătoare pentru finalizarea tratamentului dentar

Cu beneficii remarcabile, cum ar fi o precizie îmbunătățită, un proces mai rapid și mai puțină muncă manuală, tehnologiile creează o abordare mai eficientă a stomatologiei de calitate. Pe măsură ce sistemele CAD/CAM, scannerele intraorale și imprimarea 3D devin tot mai disponibile și mai accesibile, este clar că utilizarea acestor noi tehnologii nu va face decât să atingă un potențial și mai mare în anii următori. Alege să lucrezi astăzi cu un laborator dentar care folosește tehnologia de peste 10 ani precum Alcadent pentru a beneficia de aceste avantaje digitale! Contactează-ne acum!