Cele mai populare tipuri de restaurări dentare

Cele mai populare tipuri de restaurări dentare

Atunci când ai dinți crăpați, lipsă, cariați sau fracturați, cel mai probabil va fi nevoie să apelezi la restaurarea dentară. Restaurarea dentară este o parte importantă a sănătății orale care ajută la restabilirea funcționalității și esteticii dinților lipsă, deteriorați sau bolnavi. Fie că este vorba de repararea unui singur dinte cu o obturație dentară sau de reconstruirea mai multor dinți cu ajutorul coroanelor dentare, există multe tipuri de restaurări dentare disponibile pentru a îți îmbunătăți zâmbetul. Cele mai populare restaurări dentare din ziua de azi sunt implanturile dentare, inlay-urile, onlay-urile, și fațetele – fiecare dintre ele oferă propriile beneficii unice atunci când vine vorba de restabilirea funcției și esteticii dentare. În cele ce urmează, specialiștii Alcadent vor explora aceste opțiuni în detaliu, astfel încât să poți decide care este tratamentul potrivit pentru tine!

Iată cele mai populare tipuri de restaurări dentare:

Coroane din zirconiu pe implanturi dentare

Un implant dentar acționează ca un fel de rădăcină protetică a dintelui, care se potrivește în osul maxilarului pentru a oferi suport pentru o coroană sau punte. Implanturile dentare oferă înlocuitori de lungă durată și cu aspect natural pentru dinții lipsă. Cu toate acestea, sunt mai invazive decât alte metode de restaurare, deoarece trebuie plasate prin intervenție chirurgicală. Deși poate dura mai mult timp până când această procedură va fi finalizată, rezultatul ar trebui să fie unul durabil, rezistând ani de zile fără probleme. Coroanele din zirconiu pe implanturi dentare sunt considerate unele dintre cele mai populare tipuri de restaurări dentare și oferă o combinație excelentă și rezistentă, care este de dorit atât pentru pacient, cât și pentru dentist. Desigur, pentru ca rezultatul să fie cel dorit, este nevoie ca implantul dentar să fie realizat de către o firmă abilitată, care utilizează materiale calitative. Aceste firme realizează și studii periodice pentru a obține cele mai bune rezultate.

Inlay 

În ultima perioadă restaurarea dentară a devenit o artă, iar inlay-urile sunt una dintre cele mai populare opțiuni pentru a restabili aspectul și funcționalitatea dinților deteriorați. În contrast cu plombele obișnuite, inlay-urile sunt realizate dintr-un material durabil, cum ar fi ceramica sau zirconiu, care nu se decolorează în timp. Ele oferă un aspect natural și sunt create cu o precizie ridicată, astfel încât se adaptează perfect la forma și culoarea dinților afectați. Mai mult, inlay-urile sunt rezistente la coroziune și sunt foarte durabile, ceea ce le face o opțiune superioară pentru pacienți. Tehnicienii dentari cu experiență în domeniu realizează cu mare atenție astfel de lucrări destinate unor restaurări dentare pentru ca scopul lor să fie îndeplinit și pentru ca fiecare pacient să se poată bucura de rezultatele dorite mai mult timp. Prin urmare, inlay-urile reprezintă o alegere excelentă pentru pacienții care doresc o soluție dentară durabilă și estetică.

Onlay

Onlay-urile dentare sunt una dintre cele mai populare opțiuni de restaurare dentară și nu este de mirare de ce. Aceste restaurări sunt create personalizat de către un laborator dentar pentru fiecare pacient, astfel încât să se potrivească perfect cu forma și culoarea dinților lor. De asemenea, onlay-urile sunt, de obicei, mai durabile decât plombele dentare și pot dura mai mult timp în timp ce protejează dinții de deteriorarea ulterioară. În plus, ceramica utilizată pentru a crea onlay-urile sunt foarte asemănătoare cu restul dinților, astfel încât să nu se distingă foarte mult. Astfel, pacienții pot fi siguri că vor avea un aspect natural și frumos al dinților restaurați. În ansamblu, onlay-urile dentare reprezintă o alegere populară pentru cei care doresc să-și îmbunătățească aspectul și să protejeze sănătatea dinților lor pe termen lung.

Fațete dentare

Fațetele dentare reprezintă o soluție excelentă pentru cei care își doresc un zâmbet perfect și strălucitor. Acestea sunt printre cele mai populare tipuri de restaurări dentare și oferă un aspect natural și estetic. De asemenea, fațetele dentare sunt cunoscute pentru faptul că sunt durabile și rezistente la decolorare, mai ales atunci când sunt realizate de un laborator dentar cu experiență. Ele sunt realizate dintr-un material ceramic și se potrivesc perfect cu forma și culoarea dinților naturali. În plus, acestea au o durată de viață lungă, oferind beneficiarilor un zâmbet frumos și sănătos pentru mai mult timp. Pe lângă aceste beneficii, fațetele dentare au și avantajul de a fi reversibile, ceea ce înseamnă că, în cazul în care beneficiarul își dorește o altă formă sau culoare a dinților, acestea pot fi schimbate. Deci, fațetele dentare sunt soluția ideală pentru cei care își doresc un zâmbet perfect, natural și strălucitor.
Acestea sunt câteva dintre cele mai populare tipuri de restaurări dentare disponibile în acest moment. Date fiind avantajele cu care acestea vin, precum forma naturală sau rezistența în timp, putem înțelege de ce sunt opțiuni atât de dorite de majoritatea pacienților. Cu toate acestea, pentru a putea profita din plin de avantajele lor, este necesar să fie realizate corespunzător de un tehnician dentar profesionist. Dacă ești medic stomatolog și dorești să beneficiezi de cele mai bune lucrări dentare poți apela chiar acum la un laborator dentar în București.