Beneficiile coroanelor dentare din zirconiu

Beneficiile coroanelor dentare din zirconiu

Dinții lipsă, sparți, decolorați sau ciobiți pot fi deranjanți, deoarece afectează aspectul general al zâmbetului tău, dar și buna funcționare a sa, ceea ce te poate face să te simți stânjenit. Una dintre cele mai populare opțiuni în rândul persoanelor care doresc să își recâștige încrederea în zâmbetul lor sunt coroanele dentare din zirconiu. Aceste lucrări dentare de ultimă generație îți pot oferi rezultate durabile și cât mai apropiate de dinții naturali, care vor face ca zâmbetul pe care îl visezi să devină realitate! Atunci când sunt realizate într-un laborator dentar profesionist aceste vin împreună cu o mulțime de beneficii pentru pacienți, dar și pentru medicii dentiști. În cele ce urmează, specialiștii Alcadent vor evidenția câteva dintre beneficiile coroanelor dentare din zirconiu pentru ca tu să le ai în vedere atunci când faci o alegere. 

Iată 4 dintre beneficiile coroanelor dentare din zirconiu:

Durabilitate

Zirconiul este aproape indestructibil, rezistând cu ușurință la cele mai viguroase activități de mestecat, dar și la mușcături. De fapt, zirconiul este de cinci ori mai puternic decât porțelanul! Coroanele dentare din zirconiu sunt frezate într-un mod aproape indestructibil. De asemenea, sunt rezistente la temperaturi extreme, atât calde, cât și reci, ceea ce scade frecvența hipersensibilității dentare care poate fi comună altor tipuri de coroane. Deoarece oferă o rezistență mai mare, acesta rezistă bine bruxismului și obiceiurilor parafunctionale mai bine decât orice alt material disponibil în prezent. Nu ar fi neobișnuit ca o coroană din zirconiu să dureze zeci de ani sau mai mult, în funcție de îngrijirea regulată și de igiena pacientului, dar și de calitatea conferită de un laborator dentar cu experiență, care pune maximă atenție pe funcționalitate.

Longevitate

Zirconiul este un material impresionant din multe motive, dar unul dintre cele mai importante este longevitatea sa. O coroană dentară din zirconiu poate rezista peste 10 ani, ceea ce înseamnă că este mult mai durabilă decât cele confecționate din alte materiale. Zirconiul este, de asemenea, rezistent la uzură și la deteriorarea provocată de diverse substanțe precum cofeina și alcoolul. În plus, acest material nu corodează și nu cauzează alergii, ceea ce îl face potrivit pentru o gamă largă de pacienți. Grație tehnologiei avansate, zirconiul a devenit o alegere populară pentru coroane și implanturi dentare, oferind o soluție de calitate și de durată pacienților care își doresc să își îmbunătățească zâmbetul.

Biocompatibilitate 

Un alt avantaj al zirconiului în domeniul dentar este biocompatibilitatea sa ridicată. Acesta este un material ideal pentru coroanele dentare, dar și pentru implanturi dentare sau osoase, deoarece organismul îl recunoaște și îl acceptă ca pe un corp străin, fără a provoca o reacție imunitară. Pe de altă parte, alte materiale precum nichelul pot provoca reacții alergice, care pot duce la inflamații sau alte complicații. De asemenea, zirconiul este un material extrem de dur și rezistent la coroziune, ceea ce îl face potrivit pentru utilizarea în medii agresive. Deci biocompatibilitatea ridicată și proprietățile mecanice excelente ale zirconiului îl fac un material ideal pentru utilizarea în laboratoarele dentare, pentru realizarea diverselor lucrări de înaltă calitate precum coroanele dentare. 

Plăcute din punct de vedere estetic

Coroanele dentare din zirconiu sunt și foarte plăcute din punct de vedere estetic. Practic, zirconiul este un material care are aceeași culoare și aspect ca și dinții naturali, ceea ce face că protezele și coroanele din acest material să fie foarte apropiate de culoarea dinților naturali. În prezent, majoritatea pacienților își doresc lucrări dentare care să fie cât mai plăcute estetic. Astfel că, medicii stomatologi împreună cu laboratoarele dentare utilizează materiale care să poată îndeplini această cerință. Acesta este unul dintre motivele pentru care zirconiul este destul de des utilizat în realizarea coroanelor dentare, pe lângă alte multiple avantaje cu care acesta vine.


La Alcadent cunoaștem foarte bine beneficiile coroanelor dentare din zirconiu, de aceea acestea pot fi regăsite în lista noastră de lucrări dentare. Desigur, pe lângă calitatea materialului, este nevoie ca ele să fie prelucrate în consecință într-un laborator dentar profesionist în București. Dacă ești medic stomatolog și dorești să beneficiezi de cele mai bune lucrări dentare, ne poți contacta chiar acum.