Scannerele intraorale: Tot ce trebuie să știi

Scannerele intraorale: Tot ce trebuie să știi

Pe măsură ce tehnologiile digitale evoluează, ele oferă noi opțiuni, flexibilitate și facilități profesioniștilor din domeniul stomatologic, laboratoarelor dentare și pacienților. Scannerele digitale intraorale au dus practica tradițională de a lua o amprentă dentară a dinților tăi la un alt nivel. Sunt confortabile, moderne și 100% precise. În plus, modelul 3D al dinților tăi care este generat vă fi ușor de stocat și transferat sub formă digitală. Multe cabinete stomatologice trec de la amprentarea convențională la scannere intraorale digitale pentru a-și extinde opțiunile de tratament. Acestea pot ajuta la îmbunătățirea experienței pacientului prin reducerea timpului de așteptare, a greșelilor, a disconfortului și a materialelor utilizate. În cele din urmă, amprentele dentare digitale permit restaurări mai detaliate și relații mai eficiente cu laboratorul dentar partener, dar și cu pacienții. În cele ce urmează, specialiștii Alcadent vor detalia câteva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre scannerele intraorale.

Ce este un scanner intraoral și cum funcționează

Scannerele intraorale sunt dispozitive utilizate în stomatologie pentru a obține amprente digitale ale dinților și gingiilor în scopul creării unor coroane dentare, proteze dentare și alte tipuri de lucrări dentare de calitate. Acestea funcționează prin proiectarea unei surse de lumină pe zona în cauză și captează mai multe imagini cu ajutorul senzorilor de imagine prezenți în scannere. Imaginile sunt apoi procesate de software-ul de scanare pentru a crea un model impecabil 3D al dinților și a zonei gingiilor.

Beneficiile scannerelor intraorale

Scannerele intraorale aduc beneficii vizibile pentru practicienii din industria dentară, iar printre acestea sunt incluse: 

Precizie și usurință în utilizare

Scannerele digitale intraorale sunt echipate cu o baghetă ergonomică care se potrivește cu ușurință și se poate mișca în cavitatea bucală pentru a ajunge la zone greu accesibile. Amprentele digitale pot înregistra porțiuni inaccesibile ale cavității bucale și pot recrea detalii complicate, care ar fi mult mai dificil de capturat altfel. Scanarea 3D este afișată imediat pe un laptop sau o tabletă conectată pentru vizualizare și examinare în timp real. Pe dispozitivul de vizualizare, scanarea poate fi mutată și ajustată pentru a vedea fiecare unghi.

Dat fiind faptul că scannerele intraorale pot elimina greșeli precum distorsiunile, bulele sau picăturile de apă, sunt ideale pentru a obține o scanare precisă fără a fi nevoie de mai multe încercări. Digitalul ajută, de asemenea, la prevenirea defecțiunilor de fabricație. Există multe motive pentru care materialul tradițional de amprentare poate să nu reacționeze așa cum te-ai putea aștepta. De aceea recomandăm utilizarea unui scanner intraoral pentru a elimina sau dimiua apariția posibilelor probleme. 

Salvează timp 

Amprentele tradiționale necesită mult mai mult timp decât cele digitale. Timpul petrecut de către pacient crește deoarece medicul dentist trebuie să ia în considerare plasarea și configurarea cordonului sau a pastei de retracție, timpul de amestecare, seringarea, așezarea tăvii, timpul de priză și evaluarea. De asemenea, trebuie să petreacă timp curățând materialele și transportând rezultatele la laborator. Pe de altă parte, amprentele digitale sunt luate mai rapid de către stomatologi – O scanare completă a arcadei durează de obicei 3-5 minute pentru a se finaliza. Nu este nevoie să pregătești materiale, deoarece echipamentul este gata de funcționare, trebuie doar să îl pornești. În plus, timpul de transport este eliminat deoarece portalul digital permite transferul imediat al scanărilor între cabinetul stomatologic și laboratorul dentar

Îmbunătățești comunicarea cu laboratorul dentar 

Scanările digitale pot fi livrate laboratorului dentar sau colegilor în câteva minute printr-un portal digital. Scanările pot fi, de asemenea, salvate pe termen nelimitat într-un fișier, permițând medicilor și tehnicienilor dentari să recupereze, să dubleze, să trimită și să stocheze scanările lor printr-un simplu clic pe un buton. Când vine timpul să înlocuiești restaurarea, fiecare set va fi identic și consecvent unul cu celălalt. Fluxul de lucru digital oferă, de asemenea, acces direct la sistemele CAD/CAM cu tehnologii subtractive și aditive. Stocarea designului CAD/CAM permite tehnicienilor dentari să recupereze fișierele anterioare în orice moment, în loc să fie nevoiți să ia din nou o amprentă.

Contribuie la experiența mai bună a pacienților 

Există dovezi că pacienții preferă în mod semnificativ scannerele dentare digitale decât amprentele convenționale. Scanarea intraorală reduce disconfortul pacientului asociat cu amprentele fizice tradiționale. Calea tradițională poate fi adesea inconfortabilă din cauza senzației sau a gustului – toate acestea riscă să afecteze experiența pacientului cu cabinetul tău.

Cu toate acestea, designul elegant al baghetelor de scanare intraorale face că amprentele să fie mult mai suportabile, deoarece este suficient de mică pentru a se deplasa în jurul gurii și nu este necesară atingerea structurilor bucale pentru a obține o scanare detaliată. Mai mult decât atât, utilizarea unui scanner digital înlătură și riscul de a prezenta alergii.
Scannerele intraorale oferă beneficii pe care nu trebuie să le ratezi! Pe lângă cele menționate te poți bucura și de costuri reduse dat fiind faptul că nu vei mai utiliza diverse materiale fizice. La Alcadent oferim partenerilor noștri soluții de scanare intraorala atunci când este nevoie. Totul pentru a simplifica întreg procesul, a obține cele mai bune rezultate pentru pacienții care vor fi încântați. Dacă și tu ești în căutarea unui laborator dentar în București sau oriunde în țară, cu care să colaborezi, ne poți contacta chiar acum.