Lucrările All on four: Tot ce trebuie să știi

Lucrările All on four: Tot ce trebuie să știi

Dacă îți dorești să ai din nou încrederea de a zâmbi, de a mânca și de a vorbi fără griji, atunci lucrările all on four pot fi soluția pe care o cauți. Această procedură dentară inovatoare oferă o soluție permanentă pentru persoanele care se confruntă cu pierderea dinților îmbunătățind calitatea vieții în mai multe moduri. În cele ce urmează specialiștii Alcadent vor explora principalele beneficii ale lucrărilor dentare All on four, evidențiind motivele pentru care acestea devin o alegere din ce în ce mai populară printre cei care caută un zâmbet mai frumos și un confort mai mare în viața lor de zi cu zi. 

Ce sunt lucrările All on four

All on Four este o procedură revoluționară pentru persoanele cărora le lipsesc mai mulți dinți, deoarece înlocuiește întregul rând, sau arcada, unde au fost cândva dinții naturali. De obicei, atunci când un singur dinte a fost extras, medicul dentist poate completa cu un implant dentar care fixează dintele de înlocuire pe maxilar. Cu toate acestea, în trecut, singura modalitate de a restabili pierderea mai multor dinți a fost prin intermediul protezelor dentare tradiționale – o placă superioară sau inferioară completă sau o proteză parțială, folosită atunci când nu este nevoie de înlocuirea tuturor dinților. Cu toate acestea, protezele dentare nu oferă întotdeauna o stabilitatea foarte bună, ceea ce va duce la apariția unui disconfort pentru pacient.

Pe de altă parte, implanturile dentare oferă același efect de stabilizare ca și rădăcinile dentare, menținând integritatea osului maxilar și păstrând structura feței. All on Four înlocuiește toți dinții dintr-o arcada cu patru stâlpi de implant. Această lucrare dentară rămâne pe loc și nu este detașabilă de către pacient. Pentru candidatul potrivit, aceste lucrări oferi funcționalitatea și efectul estetic plăcut al dinților naturali.

Beneficiile acestor lucrări

Beneficiile lucrărilor dentare All on four nu se limitează doar la îmbunătățirea aspectului zâmbetului, ci acestea reușesc să ofere și o potrivire confortabilă și stabilă, comparativ cu o proteză dentară tradițională. Cu All on four, grijile cu privire la alunecare sau disconfort în timp ce mănânci, vorbești sau râzi nu există. Un alt avantaj al punților dentare de acest tip este durabilitatea acestora. Spre deosebire de lucrările tradiționale care trebuie înlocuite la fiecare câțiva ani, aceste punți dentare susținute de implanturi pot dura zeci de ani, atunci când sunt îngrijite corespunzător. Desigur, durabilitatea și calitatea sunt oferite mai ales de un laborator dentar profesionist, care utilizează materiale de top și pune accent pe funcționalitatea lucrării. 

Lucrările dentare All on four ajută, de asemenea, la conservarea osului din maxilar, stimulând creșterea naturală a oaselor. Acest lucru previne deteriorarea ulterioară, care poate duce la pierderea suplimentară a osului și la alte probleme de sănătate orală. Pe lângă aceste beneficii funcționale, lucrările prezintă și avantaje estetice. Ele oferă un zâmbet cu aspect natural și nu se îmbina cu cei existenți, pentru că acest tip de lucrare este dedicat celor care nu mai rămân cu niciun dinte pe arcadă din cauza infecțiilor netratate în general. 

Cum pot îmbunătăți implanturile dentare All on four calitatea vieții

Punțile dentare All on four sunt revoluționare în ceea ce privește refacerea funcției și aspectului dinților, fiind concepute pentru a înlocui o arcadă completă, folosind doar patru implanturi și oferind o soluție permanentă pentru cei care și-au pierdut toți sau majoritatea dinților naturali. Un mod major prin care acestea îmbunătățesc calitatea vieții este prin restabilirea capacității de a mânca confortabil. Cu protezele tradiționale, mulți oameni se luptă să mănânce anumite alimente sau se confruntă cu disconfort în timp ce mestecă. Cu toate acestea, ele funcționează la fel ca dinții naturali, permițându-ți să te bucuri de alimentele preferate fără griji.

Pe lângă îmbunătățirea modului în care mănânci, All-on-four îți pot crește și stima de sine. Pierderea mai multor dinți poate fi incredibil de jenantă și te poate face să fii stânjenit, însă cu aceste punți dentare vei avea un zâmbet frumos, care arată și se simte natural. Totuși, pentru ca acestea să aibă aspectul și funcționalitățile dorite, este necesar să fie realizate de un laborator dentar cu experiență. Deci, dacă ești medic stomatolog și ai nevoie de aceste servicii, nu ezita să contactezi Alcadent oricând. 

Lucrările All on four oferă o soluție excelentă pentru cei care doresc să-și îmbunătățească calitatea vieții cu un zâmbet complet funcțional și estetic. Această tehnică inovatoare oferă numeroase beneficii față de implanturile tradiționale sau protezele dentare, inclusiv timp redus de tratament, confort îmbunătățit în timpul procedurii și recuperare mai rapidă. Pentru realizarea acestor tipuri de lucrări, mai ales dacă e vorba de unele definitive, specialiștii Alcadent oferă consiliere pentru a fi evaluate toate opțiunile prezente în vederea obținerii unei rezistențe mai mari, dar și a funcționalității și esteticii potrivite.