3 motive să menții rădăcinile dinților naturali

3 motive să menții rădăcinile dinților naturali

Te-ai întrebat vreodată de ce este importantă menținerea rădăcinilor naturale ale dinților? Nimic nu arată, nu se simte sau nu funcționează mai bine decât dinții tăi naturali. Dinții naturali sunt micro organe și fac parte din corpul nostru la fel de mult ca oricare altul. O bună igienă orală, împreună cu controalele regulate, te pot ajuta să îți păstrezi o dantura sanatoasa pentru toată viața. Cei mai mulți oameni nu se gândesc prea mult la diferitele elemente care contribuie la sănătatea orală generală, rădăcinile dinților fiind adesea trecute cu vederea. Cu toate acestea, menținerea și îngrijirea lor poate juca un rol esențial în păstrarea unor dinți și gingii puternice pe termen lung – un lucru care nu ar trebui ignorat niciodată! În cele ce urmează, specialistii Alcadent vor examina în profunzime de ce este important să menții rădăcinile dinților naturali, explorând scopul lor și analizând ce este necesar pentru a le menține sănătoase. De asemenea, vor propune și modalități de tratament, respectiv lucrări dentare ce pot fi utilizate atunci cand se dorește menținerea rădăcinilor naturale ale dintilor. 

Iată 3 motive să menții rădăcinile dinților naturali:

Aspectul general

Unul dintre motivele cele mai evidente este acela că dinții naturali sunt pur și simplu frumoși! Datorită inovațiilor în laboratoarele dentare, lucrările precum cele pe implanturi dentare, coroane dentare și punți, arată mai naturale că oricând. Cu toate acestea, nimic nu poate concura cu aspectul dinților reali, naturali, care au fost bine întreținuți. Pentru ca acest lucru să fie posibil este nevoie de o rutină de îngrijire adecvată, care începe de la igienă și până la vizitele regulate la medicul stomatolog. 

Totodată, dinții naturali au rădăcini lungi care îi ancorează în maxilar. Pe măsură ce mesteci, acele rădăcini ale dinților stimulează și ajută la menținerea osului maxilar. În acest fel, dinții tăi joacă un rol important în structura generală a feței. Când sunt la locul lor și în formă excelentă, fața ta rămâne simetrică și echilibrată.

Bucură-te de alimentele preferate fără griji 

În spatele zâmbetului tău se află mai mult decât ceea ce este vizibil la nivel estetic. Știai că gura ta este de fapt începutul sistemului tău digestiv? Fiecare dinte este format unic pentru a te ajuta să mesteci eficient. Când mănânci, dinții tăi rup mâncarea în bucăți mici, astfel încât să fie mai ușor de înghițit. De fapt, acest lucru le face mai ușor de digerat. Fără dinții naturali la locul lor, poate deveni dificil să te bucuri de alimentele tale preferate. De aceea este important să ai grijă de rădăcină dinților naturali pentru a-i păstra sănătoși și funcționali pentru mai mult timp. Desigur, pentru cazurile urgente sau extreme, există lucrări dentare ce pot înlocui dinții naturali, însă nimic nu se compara cu aceștia.

Salvează bani

Prevenția poate fi întotdeauna de ajutor! Cât timp ești tânăr, iar dinții și gingiile tale nu au probleme, s-ar putea să nu te gândești prea mult la periaj sau la folosirea aței dentare. Cu toate acestea, atunci este momentul perfect pentru a te concentra asupra acestor obiceiuri! Neglijarea dinților naturali cât timp ei sunt sănătoși ar putea însemna să plătești mai mult pentru restaurări și tratamente pe viitor. Este mult mai rentabil să plătești pentru controale de rutină, preventive, decât pentru serviciile de specialitate care necesită muncă mai intensă și materiale premium. Cu toate acestea, chiar și prin simpla păstrare a rădăcinilor dinților naturali, poți economisi. Nu toți pacienții au posibilitatea de a beneficia de implantare, din motive financiare sau din motive clinice. Din acest motiv păstrarea pe cât este posibil a dinților naturali este esențială, chiar și a unei singure rădăcini, dacă aceasta este sănătoasă. Una dintre cele mai bune opțiuni este o proteză scheletată telescopată, atunci când este menținută rădăcină dinților naturali.

Protezele scheletate telescopate 

Protezele scheletate telescopate sunt realizate prin tehnici complexe de protetică dentară și sunt considerate unele dintre cele mai bune produse de acest fel. Aceste proteze dentare sunt fabricate de către cei mai pricepuți și pasionați tehnicieni dentari. Cu toate acestea, noi, la Alcadent, credem că fiecare persoana merită să ducă o viață bună, indiferent de posibilitățile financiare, iar protezele scheletate telescopate reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni de tratament pentru pacienții care au pierdut o parte a danturii. Este important să menționăm că, deși costurile pentru o astfel de proteză pot fi similare, aceasta poate oferi beneficii net superioare comparativ cu o lucrare metalo-ceramică, în cazul în care pacientul are restante doar câteva rădăcini. Protetica dentară de calitate și inovația în acest domeniu ne pot ajuta să avem un zâmbet frumos și sănătos, indiferent de vârstă sau de posibilități financiare.

Menținerea rădăcinilor dinților naturali este esențială din mai multe motive și de aceea nu trebuie neglijată. De la faptul că te ajută să menții un aspect fizic plăcut, îți permite să mănânci mai ușor alimentele care îți plac și te ajuta să economisești bani pentru alte lucrări dentare. Dacă este posibil, cel mai bine este să practici o igienă orală adecvată și să vizitezi dentistul în mod regulat pentru a supraveghea rădăcinile dinților. În plus, dacă este necesar, analizează opțiunile de lucrări dentare realizate de un laborator dentar în București, pentru menținerea unei sănătăți orale optime. Adoptarea acestor pași simpli poate contribui la asigurarea faptului că zâmbetul tău arată minunat și rămâne sănătos pentru anii următori.